Warsztaty rzeźbiarskie

Metaweryzm to rzeźbiarstwo, którego materią jest sama rzeczywistość. Dlatego wyrzeźbiliśmy dla Was możliwość rzeźbienia. Jeśli odnajdujesz się w choć jednej grupie odbiorców: nigdy nie próbowałeś, już próbowałeś, nigdy nie chciałeś lub zawsze chciałeś spróbować rzeźbić to te warsztaty są dedykowane właśnie Tobie. Rzeźba jest materializacją zarówno ruchu i gestu, jak i emocji. Jest zagęszczeniem chwili w materii. Dowodem na istnienie. Będziemy rzeźbić w glinie. Będziemy się brudzić. Będziemy się bawić, uwalniać twórcze zapędy i rozładowywać emocje. Zapraszam właśnie Ciebie, który czytasz teraz tę notatkę. Nie wiadomo co z tego wyjdzie. Może uda Ci się uchwycić przestrzeń w materii, może uda Ci się odkryć coś nowego w sobie, nowy potencjał. Wszystko to w przyjemnej atmosferze, przy specjalnie dobranej na ten cel muzyce, pod opieką Wiesława Mlaka, dla którego rzeźba od lat jest wyzwaniem codzienności.