V Metavera Art Festival

Metavera Art Festival po raz piąty w Katowicach! Rozpocznie się 5 października i potrwa do 20 października 2019 roku. W programie tegorocznego festiwalu znajdą się propozycje z różnych dziedzin i nurtów. W obszarze sztuk wizualnych odbędą się dwie wystawy z udziałem w sumie ośmiu artystów. Sztuka słowa spotka się ze sztukami wizualnymi podczas warsztatów z kaligrafii, prowadzonych przez Ewę Landowską oraz z performatyką na wykładzie-warsztacie Karoliny Wiktor, która w poezji wizualnej odnalazła sposób na walkę ze skutkami afazji. Natomiast sztuki performatywne zagoszczą na festiwalu z jednej strony poprzez prezentację solowego spektaklu „Święto wiosny” Teatru A Part, z drugiej zaś poprzez warsztaty teatralne Katarzyny Kurzei, zachęcające uczestników do czynnego udziału w procesie twórczym i sprawdzenia swoich sił na scenie. Warsztaty dla kobiet „Ciało wyzwolone” będą praktycznym instruktażem uwalniania od napięć w ciele. A od strony muzycznej program dopełni znakomita kobieca formacja postfolkowa Same Suki.